Abdülaziz Bayındır'a Göre Allah Gaybı Bilemiyormuş!

Bugün Twitter'da  Ebubekir Sifil Hoca'nın şöyle bir mesajıyla karşılaştım:  
Bu mesaja gelen cevaplar ise şu şekildeydi:



Ehli sünnet itikadına sahip müslümanlar Abdülaziz Bayındır'ın hezeyanlarını biliyordur zaten buna bir yenisini daha eklemiş oldu. Gelen cevaplardaki videoda bu konu Abdülaziz Bayındır'a soruluyor. Verdiği cevaplar şöyle:

Soru: Siz diyormuşsunuz ki Allah bir kimsenin evlenene kadar kimle evleneceğini bilmez.

A.Bayındır: Onu ben demiyorum onu Allah kendisi söylüyor.Allah bunu nereden kararlaştırmışsa sana emreder mi şununla evlen bununla evlenme, ne manası kalır?

Soru: Yani kiminle evleneceğimizi bilmez mi?

A.Bayındır: Hayır! Böyle olacak olsa emretmesinin manası var mı?

Soru: Peki bunun dayanağı nedir?

A.Bayındır: Kuran-ı Kerim'de çok sayıda ayet var bu konuda. Ayetlere yanlış anlamlar vermişlerdir.  Tabi yapılacak bir şey yok. Yani o yeter başka şeye gerek yok. Bu 3 kağıtçılar bu tip şeyleri pazarlayarak, şimdi ben sana hangi ayeti versem yanlış mana vermişler, çıkacak. Ayeti kerimeler açıkca öyle de ben sana 2 ayet göstereyim Ali İmran Suresi tabi inşallah doğru mana vermişlerdir. Bu tür ayetlere genellikle Süleyman Ateş doğru mana verir. (Bu isme çok şaşırmadık ) Ali İmran 140-142. ayetler.Bu bir. İkincisi de Tevbe Suresi 16. Ayeti. Süleyman Ateş'in mealine bak. Ona doğru mana vermiş olmasını bekliyorum şahsen. (Tabi kendisi bu konuda otorite)

Soru: Bu konuda bir ders yapacak mısınız?

A.Bayındır: Hayır ama bir kitap yazacağım. Çünkü millet hep kaderci olmuş. Kaderdeki iman esası olmuş. Dolayısıyla insanların hoşuna gidiyor akıllarını kullanmamak. Yani Kuranı Kerimin  tamamının  anlamı kalmaz o anlamda tamam. Allah, senin cehenneme gideceğini bile bile, seni yarattıysa bundan sonra seni neden sorumlu tutuyor?

Soru:Peki bu konuda mezhep imamlarının görüşü nedir?

A.Bayındır: Ya mezhep imamlarını boşver kardeşim. Onların Kuranla bir alakaları yoktur zaten!

İlgili video:

Ebubekir Sifil Hoca, "Bayindir'in simdiye kadar soyledikleri genellikle amelî meselelerle ilgili idi. Bu ise dogrudan itikadî bir sapma. Bu meselede susmak caiz degil. En kisa zamanda birseyler yazacagim insaallah" şeklinde görüşünü beyan etti. İnşallah yazısından hep beraber istifade ederiz. 

A.Bayındır'ın verdiği Ayet-i Kerimelerin meallerine bakacak olursak: (Elmalı Hamdi Yazır Mealinde)

Ali İmran Suresi 140-142. Ayet-i Kerimeler:

140. Eğer size bir yara dokunduysa o heriflere de öyle bir yara dokundu. Biz o günleri insanlar arasında evirip çeviririz. Allah'ın sizden iman edenleri bilmesi ve sizden şehitler alması, şahitler tutması için böyle yaparız. Allah, zulmedenleri sevmez.  
141. Bir de Allah, inananları seçip kafirleri mahvedeceği için.  
142. Yoksa siz, Allah içinizden savaşanları ve sabredenleri hiç belirlemeden cennete gireceğinizi mi sandınız.

Tevbe Suresi 16. Ayet:
Yoksa siz, kendi halinize bırakılacağınızı, içinizden savaşanları ve Allah'tan, Peygamberinden ve mü'minlerden başka sokulacak bir locaya tutunmayanları Allah'ın hiç de bilip görmeyeceğini mi sandınız? Oysa Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

Allah ümmeti muhammedi bu tip fikirlilerden muhafaza buyursun.Amin.

Hilmi AHISKALI-07.12.2013


0 yorum:

Yorum Gönder

Web Stats